Μήν πιέζεις τα αυγά

pisth meradosh

Ένα παιδί της πόλης έκανε τις διακοπές του σε μια φάρμα. Εκεί του έδειξαν μια κλώσσα που καθόταν πάνω στα αυγά της και του είπαν πως κάποια μέρα, μέσα από κάθε αυγό θα έβγαινε κι ένα μικρό κοτοπουλάκι. Το παιδί ενθουσιάστηκε μ” αυτή την ιδέα και κάθε πρωί γυρόφερνε συνεχώς την κλώσσα για να δει το θαύμα.

Οι μέρες περνούσαν και τίποτε δεν συνέβαινε. Τα αυγά εξακολουθούσαν να παραμένουν αμετάβλητα. Η πίστη του άρχισε, σιγά-σιγά να ξεθωριάζει. Στο τέλος, είπε στον εαυτό του ότι τον ξεγέλασαν.

Την επόμενη ημέρα, πήγε από συνήθεια στην κλώσσα, χωρίς πάντως  να έχει καμιά ελπίδα και τότε είδε με χαρά ένα πλήθος από μικρά κλωσσόπουλα να τρέχουν γύρω γύρω.

Υπέροχες βέβαια αλλαγές συνέβαιναν ασταμάτητα πίσω από το κέλυφος, αλλά τίποτε δεν φαινόταν μέχρι την τελευταία στιγμή. Μερικές από τις σπουδαιότερες επιτυχίες μας έρχονται με έναν τέτοιο τρόπο. Σ” αυτή την ιστορία ο παρατηρητής ήταν που είχε χάσει την πίστη του γι” αυτό και δεν υπήρχε πρόβλημα. Αν είχε χάσει η μητέρα την πίστη της, τότε δεν θα έβγαιναν τα κλωσσόπουλα. Να δίνεις πάντα προθεσμία χρόνου για τα αποτελέσματα των προσπαθειών σου.

 

<<Ας μην χάνουμε το θάρρος μας στο να κάνουμε το καλό γιατί στον κατάλληλο χρόνο θα θερίσουμε, αν δεν αποκάμουμε>>

 

{Γαλάτες ΣΤ’, 9}

 

Απόσπασμα από το πνευματικό ημερολόγιο του Εμμετ Φόξ

Αν σας άρεσε … μοιραστείτε το !!!