Ιχθείς 20-2 εως 20-3

ix8is

Κυβερνήτης – Ποσειδώνας

Έξαρση – Αφροδίτη

Αδυναμία – Ερμής

Πτώση – Ερμής

Μέταλλο – Ποσειδώνιο, κασσίτερος

Χρώμα – Μωβ, γαλαζοπράσινο

Φυσικός οίκος – Δωδέκατος

Στοιχείο – Νερό

Σωματικοί συσχετισμοί – Πόδια, αστράγαλοι

Ιδιότητα – Παθητικό, μεταβλητό

Οι Ιχθείς είναι άτομα ευαίσθητα, με πολύ έντονη την ανάγκη της προσφοράς και θυσία άνευ όρων. Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι φιλάνθρωποι ανήκουν σε αυτό το ζώδιο.  Αναζητούν την ψυχική και πνευματική καλλιέργεια και είναι λάτρες του ωραίου, γιαυτό και θα δούμε πολλούς ποιητές, λυρικούς, γλύπτες, θεατρικούς αλλά και συγγραφείς. Στις διαπροσωπικές σχέσεις τους, κάνουν κατάθεση ψυχής.

Έχουν συνήθως παντελή έλλειψη εγωισμού και είναι τα “αιώνια θύματα” που όλοι μπορούν να εκμεταλλευτούν. Η σχέση τους με τα οικονομικά δεν είναι και η καλύτερη, γιαυτό και οι ιχθείς μαζί με τους ζυγούς έρχονται πρώτοι σε χρεοκοπημένους γάμους.  Έχουν ασταθή χαρακτήρα και έντονες μυστικιστικές τάσεις. Γιαυτό και πολλά μέντιουμ ανήκουν στο ζώδιο αυτό, καθώς και ντετέκτιβ. Επίσης θα δούμε φυσικοθεραπευτές, ομοιοπαθητικούς, και ανθρώπους που ασχολούνται με τη θάλασσα.

Μπορούν να ελιχθούν σε οποιαδήποτε κατάσταση γιαυτό και ο συμβολισμός του ζωδίου τους είναι τα δύο ψάρια που το κάθε ένα ακολουθεί διαφορετική πλευρά.

Οι Ιχθείς είναι των δύο άκρων, άσπρο η μαύρο. Στην αρνητική τους μορφή θα δούμε άτομα σκληρά, με βίτσια, αδύναμους χαρακτήρες, ανήθικους, εθισμένους και χαμαιλέοντες. Έχουν τάσεις κατάθλιψης και ο εθισμός τους οδηγεί σε σοβαρά προβλήματα με το στομάχι. Συχνά η απομόνωση και το υπερβολικό κλείσιμο στον εαυτό τους, τους σπρώχνει στην αυτοκαταστροφή.

Αν σας άρεσε … μοιραστείτε το !!!