Ερμής

ermis

Θέση – Δίδυμοι, Παρθένος

Έξαρση – Παρθένος

Αδυναμία – Τοξότης,Ιχθείς

Πτώση – Ιχθείς

Κύκλος ζωδιακού – 1 χρόνο περίπου

Ημερήσια κίνηση – 1 μοίρα περίπου

Φυσικός οίκος – τρίτος και έκτος

Σωματικοί συσχετισμοί – Κέντρο ομιλίας και λόγου, νευρικό και αναπνευστικό σύστημα

Πολλά μπορούμε να μάθουμε για τον κάθε πλανήτη αν σκεφτούμε τη φύση του αντίστοιχου Θεού στη μυθολογία μας. Ο Ερμής λοιπόν ήταν ο ταχυδρόμος-αγγελιοφόρος ανάμεσα σε Θεούς και ανθρώπους.

Ο Ερμής είναι ο πιο κοντινός προς τον Ήλιο πλανήτης και δεν απομακρύνεται ποτέ περισσότερο από 28 μοίρες από αυτόν. Αστρολογικά συμβολίζει την επικοινωνία, πνεύματος και σώματος. Εκείνος θα μας δείξει την ευφυΐα που έχει το κάθε άτομο καθώς και το νευρικό σύστημα και τη φυσική κατάσταση του. Έχει μια πολύ ιδιαίτερη φύση, γιαυτό και επηρεάζεται πιο πολύ από όλους τους πλανήτες από τις όποιες όψεις κάνει και παίρνει πάντα κάτι από τον κάθε ένα από αυτούς. Είναι αυτός που καθορίζει την ακοή και την ομιλία, καθώς και τις ιδέες, τις σκέψεις αλλά και τα μέσα επικοινωνιών.

Αν έχει μια καλή θέση στο ωροσκόπιο κάποιου, θα δείξει ταλέντο στις δημόσιες σχέσεις ή άνθρωπο που μπορεί να διαπρέψει μέσω των επικοινωνιών. Επίσης θα μας δείξει τα ταξίδια, τις μετακινήσεις κ.λ.π.

Σε αρνητική θέση μπορεί να μας δείξει τον άνθρωπο που λέει ψέματα, τον κλέφτη, τον πονηρό καθώς και τον επιπόλαιο σε πράξεις αλλά και λόγια. Αυτό το άτομο θα έχει δίψα για μάθηση, αλλά μόνο σε ότι έχει σχέση με κουτσομπολιό και θα παραπλανά με λόγια και πράξεις.

Σε άσχημη θέση θα μας δείξει τον κωφάλαλο η αυτόν που έχει τάση για ατυχήματα.

 

Αν σας άρεσε … μοιραστείτε το !!!