Ήλιος

ilios

Θέση – Λέων

Έξαρση – Κριός

Αδυναμία – Υδροχόος

Πτώση – Ζυγός

Κύκλος ζωδιακού – 1 χρόνο

Ημερήσια κίνηση – 1 μοίρα περίπου

Φυσικός οίκος – πρώτος

Σωματικοί συσχετισμοί – Καρδιά, σπονδυλική στήλη, κυκλοφοριακό, αναπνευστικό, ηλιακό πλέγμα.

Ο Ήλιος είναι ο πιο ισχυρός από όλους τους πλανήτες, μια και είναι το κέντρο του ηλιακού μας συστήματος. Άρα, εξετάζοντας ένα χάρτη, το πρώτο που θα δούμε θα είναι ο Ήλιος και εκείνος θα μας δείξει ποιος και τι είναι ο κάθε άνθρωπος. Ξέρουμε όλοι μας ότι χωρίς τον Ήλιο τίποτα δεν ζει, γιαυτό και η κάθε νέα ζωή σηματοδοτείται στην αστρολογία με το πού βρισκόταν ο Ήλιος τη στιγμή της γέννησης. Αυτός είναι ο κεντρικός άξονας που γύρω του κινούνται όλοι οι πλανήτες. Άρα η δύναμη του κάθε ανθρώπου, ο εσωτερικός εαυτός του καθώς και η επιτυχία που θα έχει στη ζωή θα φανούν από τη θέση που έχει τη συγκεκριμένη στιγμή ο Ήλιος. Σε ένα ανδρικό ωροσκόπιο θα δείξει τον τομέα της εργασίας, την κυριαρχία πάνω σε πράγματα και καταστάσεις καθώς και την πατρότητα. Σε ένα γυναικείο θα μας δείξει τον άντρα που επιθυμεί να ερωτευτεί η να παντρευτεί κάποια γυναίκα καθώς και το αν είναι εκείνη αυτόβουλη επαγγελματικά-οικονομικά.

Σε καλή θέση ο άνθρωπος έχει μεγάλη γενναιοδωρία, θέληση, αξιοπρέπεια και ζεστασιά. Το άτομο θα αντέχει τις όποιες δυσκολίες παρουσιαστούν στη ζωή του και θα παλεύει με έντιμο τρόπο να βγει νικητής πάντα.

Με άσχημη θέση ο Ήλιος δίνει επιπολαιότητα, εγωισμό, υπεροψία και του αρέσουν οι τιμές και η  δόξα, που όμως δεν έχει τη δύναμη να αποκτήσει έντιμα και παλεύει να ΄πάρει΄από άλλους.

 

 

Αν σας άρεσε … μοιραστείτε το !!!