Κρόνος

kronos

Θέση – Αιγόκερως

Έξαρση – Ζυγός

Αδυναμία – Καρκίνος

Πτώση – Κριός

Κύκλος ζωδιακού – 29 1/2 χρόνια, 2 περίπου χρόνια σε κάθε ζώδιο

Ημερήσια κίνηση – μερικά πρώτα λεπτά της μοίρας

Φυσικός οίκος – Δέκατος

Σωματικοί συσχετισμοί – Δέρμα, δόντια, κόκαλα, χοληδόχος κύστη

Ο Κρόνος είναι μυθολογικά ο Θεός που έτρωγε τα ίδια του τα παιδιά. Άρχοντας του χρόνου αλλά και φύλακας όλης μας της ζωής. Είναι εκείνος που έχει τη σοφία που έχει αντλήσει στο βάθος χρόνου. Μας δίνει σταθερότητα αλλά και περιορισμό, αντοχή, επιμονή αλλά και ασφάλεια. Η δικαιοσύνη, ο νόμος, ο ταπεινός και εκείνος που έχει διαύγεια, αυτοέλεγχο, αυτοσυγκράτηση. Συμβολίζει τον χωρισμό, τον αποχωρισμό καθώς και το θάνατο. Μας βοηθάει να αντλούμε μέσα από το χρόνο τις γνώσεις που χρειαζόμαστε και τη σοφία του γέροντα και ερημίτη.Η πρακτικότητα και η οικονομία είναι κι αυτά δικά του χαρακτηριστικά.Για μένα προσωπικά είναι ένας καλός τιμωρός, που σύμφωνα με ότι δούλεψες θα πληρωθείς.

Σε καλή θέση προικίζει τον άνθρωπο με δύναμη, υπομονή και επιμονή, καρτερικότητα, ωριμότητα, αυστηρότητα και πολλές φορές με τάσεις αυτοθυσίας. Η λογική και η γνώση κυριαρχούν εδώ, γιαυτό και οι φιλόσοφοι, δικαστές, μοναχοί, καλόγριες, είναι κάποιοι από εκείνους που έχουν σε καλή όψη τον Κρόνο. Επίσης βλέπουμε και πολλούς κατασκευαστές, γλύπτες, αρχιτέκτονες.

Σε αρνητική θέση το άτομο είναι σκληρό, καταπιεστικό, βγάζει κακία, ψυχρότητα, είναι αντικοινωνικό, άπληστο. Η κατάθλιψη και η μελαγχολία καθώς και πολλά ψυχικά νοσήματα φαίνονται εδώ. Το άτομο βγάζει πολύ πίκρα και βλέπει όλο τον κόσμο σαν αντίπαλο.

 

Αν σας άρεσε … μοιραστείτε το !!!