Δίας

dias2

Θέση -  Τοξότης

Έξαρση – Καρκίνος

Αδυναμία – Δίδυμοι

Πτώση – Αιγόκερως

Κύκλος ζωδιακού – 12 χρόνια, μένει περίπου ένα χρόνο σε κάθε ζώδιο

Ημερήσια κίνηση – μερικά πρώτα λεπτά της μοίρας

Φυσικός οίκος – Ένατος

Σωματικοί συσχετισμοί – Συκώτι, λίπος, πολλαπλασιασμός των κυττάρων

Στη μυθολογία τον ξέρουμε σαν πατέρα των Θεών και προστάτη των ανθρώπων, δίκαιο με αρχές και αξίες. Ο Δίας είναι γνωστός και σαν πλανήτης της τύχης. Γιαυτό και συχνά ακούμε τον κόσμο να λέει, μπαίνει ο Δίας στο ζώδιο μου, άρα μου φέρνει δώρα. Κάτι σαν Άγιος Βασίλης δηλαδή. Δίνει χαρά και αισιοδοξία, οικονομική άνεση, αφθονία αγαθών και διασημότητα.Ο Δίας είναι αυτός που “προικίζει” το άτομο σύμφωνα πάντα με τον οίκο αλλά και το ζώδιο που θα βρεθεί και του δίνει ευκαιρίες να ανέβει στη ζωή του. Η δικαιοσύνη, το ήθος, οι νόμοι, η εκκλησία, καθώς και οι κανόνες υπάγονται στο Δία. Καλοσύνη, επέκταση, ευημερία, υλικά και ηθικά αγαθά, γενναιοδωρία, πίστη καθώς και φιλοσοφία.

Σε καλή θέση κάνει το άτομο δάσκαλο, φιλόσοφο, γιατρό, δικαστή, νομικό, ιερέα, προφήτη καθώς και προστάτη της τέχνης.Σύμφωνα πάντα με τον οίκο που θα βρίσκεται θα μας δείξει και την ξαφνική τύχη ενός ανθρώπου, λαχείο, κληρονομιά, δόξα.

Σε αρνητική θέση δίνει ανηθικότητα, τεμπελιά, κάνει τον άνθρωπο φανατικό, ατομιστή, υποκριτή, ηθικολόγο. Επίσης καταπατά και παραβιάζει τους νόμους, τα ήθη και τις αξίες. Βολεύεται και παραμένει επιφανειακός χωρίς ουσία.

Αν σας άρεσε … μοιραστείτε το !!!