Τριπλότητες – τα τέσσερα στοιχεία

triplot

Εδώ θα μιλήσουμε για τα τέσσερα στοιχεία, ή αλλιώς τριπλότητες.
Από την αρχαιότητα σε όλο τον κόσμο επικρατούσε η αντίληψη ότι τα τέσσερα βασικά στοιχεία που συνιστούσαν τον κόσμο και τη ζωή, ήταν ο αέρας, η φωτιά, η γη και το νερό. Έτσι λοιπόν και στην αστρολογία τα ζώδια χωρίστηκαν στα τέσσερα στοιχεία. Τα ζώδια της φωτιάς είναι ο Κριός, ο Λέων και ο Τοξότης. Τα ζώδια της γης ο Ταύρος, η Παρθένος και ο Αιγόκερως. Τα ζώδια του αέρα οι Δίδυμοι, ο Ζυγός και ο Υδροχόος και τα ζώδια του νερού, ο Καρκίνος, ο Σκορπιός και οι Ιχθείς. Ας δούμε με λίγα λόγια τι σημαίνει να ανήκεις στην κάθε ομάδα.

Ζώδια της φωτιάς = Κριός, Λέων, Τοξότης.

Αυτή η ομάδα είναι γεμάτη αυτοπεποίθηση, ενθουσιασμό, ζωντάνια και δημιουργικότητα. Εξελίσσονται γρήγορα και έχουν ηγετικές ικανότητες. Ο κίνδυνος τους εξιτάρει και τον αποζητούν συνέχεια. Παθιάζονται έντονα και κερδίζουν τη “λεία” τους πάση θυσία. Με αρνητικές όψεις θα τους δούμε αυθάδεις, αλαζόνες, απαιτητικούς και θρασείς. Φυσικά να θυμόμαστε πάντα ότι παίζει σημαντικό ρόλο ο ωροσκόπος αλλά και η θέση των πλανητών.

Ζώδια του αέρα = Δίδυμοι, Ζυγός, Υδροχόος.

Τα άτομα που ανήκουν εδώ, είναι άνθρωποι της επικοινωνίας και του λόγου. Η εξέλιξη τους είναι πιο γρήγορη και από τα άτομα που ανήκουν στην ομάδα της φωτιάς, γιατί ο αέρας ταξιδεύει και εισχωρεί παντού. Ακόμα και η φωτιά, αέρα χρειάζεται για να φουντώσει. Έχουν τις καλύτερες ιδέες και είναι φοβερά εφευρετικοί. Με αρνητικές όψεις θα τους δούμε πολυλογάδες χωρίς ουσία πού θα περιφέρονται δεξιά-αριστερά χωρίς να μπορούν να ριζώσουν ούτε επαγγελματικά αλλά ούτε συναισθηματικά.

Ζώδια της γης = Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως.

Εδώ θα δούμε ότι τα υλικά αγαθά και η όποια σταθερότητα σε όλους τους τομείς της ζωής τους, παίζει τον πρώτο ρόλο. Έχουν υπομονή, επιμονή, σταθερότητα και γονιμότητα σε οτιδήποτε περιλαμβάνετε στην σφαίρα της δικής τους πραγματικότητας. Είναι άτομα που εργάζονται πολύ και αναπαράγουν ότι κι αν τους δώσεις. Σε άσχημες όψεις με πλανήτες η ωροσκόπο θα γίνουν δύσπιστοι, με καχυποψία, θα χαλάνε και θα ξοδεύουν ασύστολα και δεν θα έχουν μέτρα και σταθμά.

Ζώδια του νερού = Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθείς.

Άνθρωποι ευαίσθητοι, με έντονα συμπονετικά και προστατευτικά συναισθήματα. Έχουν έμπνευση, διαίσθηση αλλά και μεγάλη μυστικότητα. Μπορούν να εισχωρήσουν σε οποιαδήποτε παρέα ή κοινότητα και να γίνουν μέλος της γρηγορότερα από όλα τα άλλα ζώδια. Με άσχημες όψεις η χτυπημένους πλανήτες, είναι ασταθή ψυχικά με συναισθηματική εξάρτηση, επηρεάζονται εύκολα και γίνονται άτολμοι. Το βάλτωμα στη ζωή τους έρχεται γρήγορα και κάθε μέρα βουλιάζουν πιο πολύ.

 

Αν σας άρεσε … μοιραστείτε το !!!