Τετραπλότητες ή ιδιότητες

tetraplotita

Μέχρι τώρα είδαμε τις τριπλότητες των ζωδίων. Εδώ θα δούμε τις τετραπλότητες. Πρώτα όμως καλό είναι να καταλάβουμε τι εννοούμε λέγοντας τετραπλότητες. Τα ζώδια στην αστρολογία σηματοδοτούν το κάθε ένα ξεχωριστά αλλά και ανά τρία μαζί κάποιες εποχές. π.χ. ο ζωδιακός κύκλος ξεκινάει απο τον Κριό, που στην αστρολογία είναι η εαρινή ισημερία, δηλαδή το ξεκίνημα της νέας αστρολογικής χρονιάς. Άρα ο Κριός είναι το ξεκίνημα της άνοιξης, ο Ταύρος η μέση της άνοιξης και οι Δίδυμοι το τέλος της άνοιξης. Ο Καρκίνος είναι το ξεκίνημα του καλοκαιριού κ.λ.π. Έτσι λοιπόν τα χωρίζουμε σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες. Στην πρώτη ανήκουν εκείνα που σηματοδοτούν το ξεκίνημα μιας εποχής και τα ονομάζουμε παρορμητικά, στη δεύτερη ανήκουν εκείνα που είναι στην καρδιά της κάθε εποχής και τα ονομάζουμε σταθερά και στην τρίτη κατηγορία είναι αυτά που τελειώνουν την κάθε εποχή και λέγονται μεταβλητά.

Παρορμητικά : Κριός, Καρκίνος, Ζυγός, Αιγόκερως.

Τα παρορμητικά είναι εκείνα που ενεργούν με την παρόρμηση της στιγμής, είναι ανυπόμονα, βιαστικά και έχουν ανάγκη τη διαρκή δράση. Φυσικά με διαφορετικό τρόπο θα εξωτερικεύσει τη δράση ο Κριός και με διαφορετικό ο Καρκίνος ή τα άλλα ζώδια. Η δράση τους ή η ανυπομονησία τους θα θυμόμαστε πάντα ότι εξωτερικεύεται σύμφωνα και με τις τάσεις του ζωδίου. Αυτά τα ζώδια είναι πού μπορούν και αρκετά εύκολα να ξεπεράσουν τις όποιες αναποδιές βρουν στο δρόμο της ζωής τους.

Σταθερά : Ταύρος, Λέων, Σκορπιός, Υδροχόος.

Τα ζώδια αυτά μας δηλώνουν ανάγκη για σταθερότητα τόσο σε καταστάσεις όσο και σε ιδέες. Δεν μπορούν να συμβιβαστούν εύκολα με τις όποιες αλλαγές γίνονται στη ζωή τους και όταν υποχρεωθούν να ζουν με αυτές, χρειάζονται αρκετά μεγάλο διάστημα μέχρι να προσαρμοστούν. Η σταθερότητα και η διάρκεια είναι τα κοινά τους χαρακτηριστικά, άσχετα ότι πολλές φορές ίσως να προσκολλώνται τόσο πολύ που να μην καταλαβαίνουν ότι ζουν μέσα σε αρρωστημένες ή πεπερασμένες καταστάσεις και ιδέες.

Μεταβλητά : Δίδυμοι, Παρθένος, Τοξότης, Ιχθείς.

Στα μεταβλητά ζώδια θα δούμε την προσαρμοστικότητα σε πρόσωπα και καταστάσεις καθώς και την επικοινωνία εκείνη που τους επιτρέπει να συλλαμβάνουν το οτιδήποτε συμβαίνει γύρω τους τόσο επιφανειακά όσο και στην αφάνεια. Έχουν την ιδιότητα να εναλλάσσονται σαν χαμαιλέοντες στις όποιες καταστάσεις αλλά συγχρόνως υστερούν σε υπομονή. Έχουν πολύ επιμονή και μεγάλη ανάγκη προσφοράς σε ανθρώπους ή ομάδες.

Αν σας άρεσε … μοιραστείτε το !!!