Είναι το τέλος του κόσμου στις 21-12-2012?

magia

Εδώ και αρκετό καιρό παρακολουθώ μια τεράστια παραφιμολογία να παρασύρει τους πάντες στο πέρασμα της, προσπαθώντας να πείσει όσους περισσότερους μπορεί ότι ήρθε το τέλος του κόσμου.

 

Προσπάθησα να κρατηθώ μακρυά και να μην το σχολιάσω, αλλά δεν με αφήνουν οι καταστάσεις. Ας πάρουμε τα πράγματα απο την αρχή λοιπόν. Ήρθε λένε το τέλος του κόσμου. Ποιος το είπε? Ποιος το αποφάσισε? Αυτό είναι ένα μεγάλο αναπάντητο ερώτημα που δεν θα απαντηθεί ποτέ.

 

Σαν εκκίνηση του συγκεκριμένου θέματος ορίζουν το ημερολόγιο των Μάγιας. Μα αφού ξεκινάει το θέμα απο εκεί, γιατί ο κόσμος δε βάζει το μυαλό του να δουλέψει και να σκεφτεί ότι οι Μάγια ΚΛΕΙΝΟΥΝ ένα κύκλο, δηλαδή ένα ημερολόγιο. Κάθε χρόνο όλος ο κόσμος κλείνει ένα ημερολογιακό έτος και ανοίγει ένα άλλο. Ακριβώς το ίδιο πράγμα συμβαίνει και με το ημερολόγιο των Μάγια, μόνο που το συγκεκριμένο ημερολόγιο τους είναι το μακράς διαρκείας και κρατάει 5.125 χρόνια. Το ημερολόγιο αυτό περιλαμβάνει 13 Μπακτούν που όλα μαζί βγάζουν συνολικά τα 5.125 χρόνια ή 144.00 ημέρες.

 

Τώρα είμαστε στο τελευταίο Μπακτούν απο τα 13 Μπακτούν που ολοκληρώνετε στις 21-12-2012 κλείνοντας έναν κύκλο και ανοίγοντας έναν άλλο. Αυτό δε σημαίνει ούτε θάνατο, ούτε καταστροφή παρά μόνο αναγέννηση και τίποτα παραπάνω. Θεωρώ ότι είναι άδικο να επιρριπτουμε ευθύνες στους Μάγια, διότι εκείνοι πέρα απο το ότι κλείνουν το μακράς διαρκείας ημερολόγιο τους, δεν προφήτεψαν κανενός είδους καταστροφή του κόσμου.

 

Ας ηρεμήσουμε λίγο όλοι μας και ας ασχοληθούμε με τα υπόλοιπα προβλήματα που έχουμε, που δόξα τω Θεό είναι πολλά και κάθε μέρα γίνονται περισσότερα. Ευτυχώς ή δυστυχώς το τέλος του κόσμου δεν είναι στις 21-12-2012 και θα είναι μια μέρα όπως όλες τις άλλες.

 

Αν σας άρεσε … μοιραστείτε το !!!